**************************
*UPPFÖDNING AV RIDPONNY/BREEDER OF SPORTSPONY*

HEM / HOME      VÅRA HÄSTAR / OUR HORSES      RESULTAT / RESULTS      OM OSS / ABOUT US      GALLERI / GALLERY     

NYHETER / NEWS      KONTAKT / CONTACT      LÄNKAR / LINKS
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________


OM OSS :   Vic Sporthorses består av Pontus Ståhl som tränar och tävlar hästarna och Veronika Ståhl som hjälper till med markservice och planering, samt aveln. Vi bor på en liten gård i Bohuslän sedan 2010.
   Pontus började rida som 3-åring på Munkedals ridklubb där har växte upp och lärde sig grunderna. 2002 köpte vi San Pandora som först stod på ridklubben och sen flyttade till Sommartorn efter sommaren.
   Pandora skadade sig sommaren 2003 och har tyvärr aldrig blivit riktigt ok, därför går hon nu som avelssto. Vi köpte istället New Forest-valacken Esse Eros. Läs mer om honom här.
   2006 hade Pontus vuxit ur Eros så vi köpte Requiem, Svenskt Varmblods-valack (Swedish Warmblod), som han tävlade med i hoppning och fälttävlan.
   Han har även tävlat och ridit till ett antal unghästar.

   Pontus har en stor talang som vi hoppas ska utvecklas vidare. Juni 2007 till oktober 2008 praktiserade han parallellt med studier Tobajo sporthorses.
   Vintern 2010-2011 var han i Holland hos Eric van der Vleuten. Nu är han tillbaka i Norge och tävlar unghästar i hoppning och Tobajo Picezi dressyr. Han tränar dressyr för Norska OS ryttaren Siril Helljesen.
   Se Pontus tävlande under resultat.

   Veronika har sysslat med hästar till och från sen 4-års ålder. Det har blivit väldigt varierande då hon tagit tillfället i akt så fort det funnits chansen att umgås med hästar.
   Olika ridskolor/klubbar såsom Rinkeby, Solna Fältrittklubb, Tyresö Ryttarförening, Uddevalla Ryttarföreing och Munkedals Ridklubb.
   Ett år i travvärlden på Visbytravet. Körning av Nordsvensk och Fjordhäst. Samt medryttare till ett antal olika hästar av olika sorter.
   Då avel alltid varit ett brinnande intresse var det ett lätt beslut att låta vår underbara Pandora gå i avel istället för att avlivas eller säljas som promenadhäst efter skadan.
   Vi hoppas att hennes underbara temperament och goda hoppfömåga ska gå vidare till hennes avkommor.


   Vi har även "häst" i blodet. Inte minst genom Veronikas morfar Ryttmästare Randall Nybom.

   © Veronika Ståhl
   2004-2013